APK keuring in Tilburg

APK Tilburg

Als je in Tilburg woont en je auto APK in Tilburg moet laten keuren, dan kun je terecht bij verschillende keuringsstations. In dit artikel geven we je een overzicht van de verschillende keuringsstations in Tilburg, zodat je makkelijk kunt kiezen waar jij je auto APK laat keuren.

Keuringsstation Tilburg Noord

Keuringsstation Tilburg Noord is gevestigd aan de Karel Doormanstraat 1. Het keuringsstation is elke dag geopend van 08:00 tot 17:00 uur. Je kunt bij dit keuringsstation terecht voor een APK keuring, maar ook voor een onderhoudsbeurt of een reparatie. Het keuringsstation is bereikbaar met het openbaar vervoer, maar je kunt er ook met de auto naartoe rijden. Er is parkeergelegenheid aanwezig.

Keuringsstation Tilburg Oost

Keuringsstation Tilburg Oost is gevestigd aan de Ringbaan Oost 43A. Het keuringsstation is elke dag geopend van 08:00 tot 17:00 uur. Je kunt bij dit keuringsstation terecht voor een APK keuring, maar ook voor een onderhoudsbeurt of een reparatie. Het keuringsstation is bereikbaar met het openbaar vervoer, maar je kunt er ook met de auto naartoe rijden. Er is parkeergelegenheid aanwezig.

Welke keuring is nodig?

Bij een APK keuring wordt gekeken of je auto nog veilig en betrouwbaar is. Er wordt onder andere gekeken naar de banden, de remmen, het vermogen en de uitstoot. Als je auto aan alle eisen voldoet, dan krijg je een APK keuringsbewijs. Als je auto niet aan alle eisen voldoet, dan krijg je een afkeur. In dat geval moet je de auto laten repareren en daarna opnieuw laten keuren.

Wanneer moet ik mijn auto APK laten keuren?

Dat hangt af van de leeftijd van je auto. Als je auto jonger is dan 4 jaar, dan moet je hem ieder jaar APK laten keuren. Is je auto ouder dan 4 jaar, dan moet je hem iedere 2 jaar APK laten keuren.